
W piątek uczniowie klasy 3c uczestniczyli w wyjątkowych zajęciach poświęconych tematyce chleba i zdrowego śniadania. Dzieci poznały różne rodzaje pieczywa – od pszennego i żytniego po pełnoziarniste i orkiszowe. Rozmawialiśmy o tym, jak powstaje chleb, jakie ma wartości odżywcze i dlaczego warto wybierać produkty dobrej jakości. Nie zabrakło też degustacji! Na szkolnych stołach pojawiły się różne masełka smakowe, domowe przetwory z owoców, a także orzeźwiająca lemoniada, przygotowana przez uczniów. Każdy mógł skomponować swoje ulubione śniadanko – zdrowe, kolorowe i pyszne! Zajęcia były nie tylko smaczne, ale też pouczające. Uczniowie przekonali się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a jego przygotowanie może być prawdziwą przyjemnością! Dziękujemy rodzicom za pomoc w przygotowaniu składników i wspólne celebrowanie smaku! 🧈🍞🍓
Urszula Rau
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|