Dzisiaj jest 18-11-2025
szukaj
szukaj
2_(1763384510).jpg6_(1763384509).jpg5_(1763384509).jpg4_(1763384509).jpg3_(1763384509).jpg1_(1763384510).jpg

Od ziarenka do śniadanka.

W piątek uczniowie klasy 3c uczestniczyli w wyjątkowych zajęciach poświęconych tematyce chleba i zdrowego śniadania. Dzieci poznały różne rodzaje pieczywa – od pszennego i żytniego po pełnoziarniste i orkiszowe. Rozmawialiśmy o tym, jak powstaje chleb, jakie ma wartości odżywcze i dlaczego warto wybierać produkty dobrej jakości. Nie zabrakło też degustacji! Na szkolnych stołach pojawiły się różne masełka smakowe, domowe przetwory z owoców, a także orzeźwiająca lemoniada, przygotowana przez uczniów. Każdy mógł skomponować swoje ulubione śniadanko – zdrowe, kolorowe i pyszne! Zajęcia były nie tylko smaczne, ale też pouczające. Uczniowie przekonali się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a jego przygotowanie może być prawdziwą przyjemnością! Dziękujemy rodzicom za pomoc w przygotowaniu składników i wspólne celebrowanie smaku! 🧈🍞🍓

Urszula Rau



GALERIA












Szkoła Podstawowa w Siedlcu,

ul. Szkolna 6
64-212 Siedlec

tel. 68 384-85-22
poczta@zspigsiedlec.pl


Copyright © Szkoła Podstawowa im. Powstańców Wielkopolsckich w Siedlcu
Zezwala się na wykorzystywanie materiałów zamieszczonych w witrynie w innych publikatorach, pod warunkiem podania źródła ich pochodzenia
 liczba odwiedzin: 525175      online: 1
© 2024 MBEST